cambodia-gay.com : Kemboja gay panduan vietnam-gay.com : Vietnam gay pengguna
singapore-gay.com : Singapura gay pengguna
  Kemboja tempat kejadian panduan gay dan lesbian  
  PHNOM PENH   SIEM REAP   SIHANOUK-VILLE  
KEMBOJA Kemboja adalah sebuah negara kecil yang dihimpit antara Thailand dan Vietnam, dengan hanya 14 juta orang. Selepas beberapa dekad keganasan dan pembunuhan beramai-ramai yang membunuh di antara 2 dan 3 juta orang, negara telah pulih kestabilan dan menjadi destinasi pelancongan perhatian umum.Anda akan menemui kira-kira 300 Bait-bait yang berhampiran Siem Reap, salah satu keajaiban dunia, Angkor Wat, modal asian yang tenang dan sahih, Phnom Penh, dan alam semula jadi yang belum terjamah berhampiran Battambang atau di sebelah pantai berhampiran Sihanoukville. Lebih-lebih lagi, anda akan bertemu dengan sangat ramah orang-orang yang berbangga dengan identiti mereka dan gembira untuk hidup dengan aman.
English Version    Version Française    Versión Española    Deutsch Version    versão em português中文版    日本版    versione italiana    Nederlandse versie    русская версияรุ่นไทย    việt phiên bản    한국어 버전    النسخة العربية    Bahasa Melayu
Apa yang anda cari di Kemboja?
Kemboja lelaki gay
DAN ANDA ?
adakah anda tahu tempat yang baru gay di Kemboja?
MEN's Resort & Spa - satu-satunya hotel gay di Kemboja
DALAM PENDEK Memasuki Kemboja melalui udara adalah agak mudah dan sambungan antarabangsa yang dicadangkan oleh syarikat-syarikat yang banyak. Dan penerbangan domestik wujud antara Phnom Penh dan Siem Reap. Anda mungkin memerlukan visa (min yang paling mudah untuk memohon tiba di lapangan terbang, kos ialah 20 $ dan anda memerlukan dua gambar saiz pasport). Mata wang tempatan Riel (1US $ = 4000 Riels), tetapi sebenarnya semua orang menggunakan AS $. Walaupun ATM menjalankan AS $. Kad kredit lebih dan lebih diterima untuk pembelian. Penginapan dan infrastruktur adalah betul, standard kesihatan dan kebersihan yang lebih baik banyak dalam tahun-tahun kebelakangan ini, tetapi kaedah-kaedah yang biasa untuk gaya hidup yang sihat dalam persekitaran tropika terpakai.
GAY Homoseksual undang-undang di Kemboja. Gay adalah dialu-alukan di bar yang lebih dan banyak lagi, restoran dan hotel yang ditujukan kepada mereka. Anda akan mendapati semua alamat pertubuhan yang dimiliki dan mesra gay gay di Kemboja di dalam laman web ini.
FAKTA Untuk cuba bayangkan hak-hak yang Gay di Kemboja, beberapa peristiwa harus dikenali :
  • Parade Pride LGBT pertama telah diadakan pada tahun 2004 di Phnom Penh, ia kini merupakan acara tahunan.
  • Raja Sihanouk yang sangat dihormati di negara, menunjukkan sokongan untuk perkahwinan gay pada tahun 2004. Walau bagaimanapun, raja tidak mempunyai kuasa eksekutif, dan tiada undang-undang perkahwinan telah digubal.
  • Pada bulan Oktober 2007, Hun Sen, Perdana Menteri Kemboja, menjelaskan anak perempuannya yang diterima pakai lesbian, dan berlepas diri dari dia.
Kita boleh lihat homoseksual tidak dilihat sebagai perkembangan yang normal, tetapi pelik. Kerana budaya adalah terutamanya Buddha, tidak ada jenis tindak balas agresif terhadap gay seperti yang kita lihat dalam budaya Kristian atau Islam. Nilai keluarga juga penting. Tekanan yang kuat untuk anak-anak lelaki dan perempuan untuk berkahwin dan mempunyai anak-anak.
AMARAN Kementerian Kesihatan menganggarkan bahawa 123 100 orang yang hidup dengan HIV / AIDS di Kemboja pada tahun 2003. Kemboja mempunyai wabak teritlak dan kadar kekerapan yang tertinggi di Asia.

contact @ mail